05.02

ABSENTEÏSME

LAST VAN DE MAANDAGZIEKTE?

Wanneer spreken we over absenteïsme?

Absenteïsme is langdurige of vaak voorkomende afwezigheid, te wijten wegens ziekte of door kort en vaak ziekteverzuim. Een veel voorkomend probleem is de "maandagziekte". Is er altijd wel sprake is van ziekte of is dat niet altijd duidelijk? 

Wanneer een werknemer zich ziek meldt zonder ziek te zijn, is er sprake van verzuim of onwettige afwezigheid. 

Werknemers almaar langer afwezig op het werk door ziekte

Werknemers zijn de afgelopen tien jaar almaar langer van het werk afwezig door ziekte. Het totale verzuimpercentage steeg sinds 2008 met 33 % tot gemiddeld 12,1 dagen per jaar afwezigheid door ziekte. Hoewel het ziekteverzuim bij Belgische werknemers blijft toenemen, is de laatste twee jaar wel een kleine afzwakking in de verzuimcurve zichtbaar (zie grafiek). Dat zou erop kunnen wijzen dat het ziekteverzuim stilaan stagneert.

De financiële gevolgen kunnen een grote verliespost zijn voor uw bedrijf, een kleine raming:

12,1 dag x 8 uur per dag x 32 Euro per uur = 3097,6 Euro verlies voor 1 medewerker!

Wat kan CompuX voor u betekenen?

CompuX zal een strategisch plan en een profiel uitwerken op basis van uw geleverde informatie. Door een aangepaste strategie en de modernste technieken, blijft alles betaalbaar, zonder dat u rekening moet houden met overbodige lange observaties, zoals andere kantoren wel doen. U kan niet enkel beroep doen op CompuX voor schaduwopdrachten, maar ook voor het doorlichten van loggegevens bij afstandswerkers.

Zodra CompuX is gestart met zijn onderzoek, krijgt u op regelmatige tijdstippen feedback van deze bevindingen. Informatie-uitwisseling kan zowel mondeling, WhatsApp of schriftelijk in een gedetailleerd verslag.

 

Eindrapport

 

Na beëindiging van het volledige onderzoek van CompuX ontvangt u een gedetailleerd eindrapport met inbegrip van alle overtuigingsstukken en bewijsmateriaal. 

 

Wenst u meer informatie over de werkwijze van CompuX of u wenst ons in te huren voor een privé-detectiveopdracht, dan kan u ons steeds telefonisch of ons via het contactformulier contacteren.

ziekteverzuim-2017.png