05.09

BEDRIJFSSPIONAGE

GEVOELIGE INFO EN PATTENTRECHT

Vaker dan je denkt!

Spionage in het bedrijfsleven is een fenomeen dat reeds lang bestaat, maar vroeger werd dit niet openbaar gemaakt uit vrees voor imagoschade. 

 

Een groot deel van deze misdrijven wordt de dag van vandaag nog altijd niet geregistreerd of gemeld aan de overheidsdiensten. 

Verschillende technieken worden vaak door elkaar gebruikt binnen bedrijfsspionage. Een werknemer kan door de concurrentie worden omgekocht om bedrijfsgevoelige informatie over te gevelen. De sollicitant die van in het begin een vertrouwenspositie probeert in te nemen. Het is van groot belang dat u sollicitanten voor bedrijfsgebonden geheimen grondig te screenen.

 

Uw productieproces of producten kunnen door de concurrentie onder de loep genomen worden en gekopieerd. Dit met de bedoeling om producten na te maken of een gelijkaardig product op de markt te brengen.

Naast werknemers worden vaker ook digitale middelen ingezet zoals afluisterapparatuur, verborgen camera's, het hacken van uw server of netwerk, computervirussen, trojans, etc. 

Wat kan CompuX voor u betekenen?

Digitale onderzoeken naar spionage

U kan CompuX inschakelen voor het opsporen van dergelijke apparatuur, alsook het vinden van eventuele keyloggers op computers, smartphone of enig elk ander toestel. Veiligheidslekken binnen uw netwerkt worden gescreend en waar nodig aangepast.

 

CompuX zal een strategisch plan en een profiel uitwerken op basis van uw geleverde informatie. Door een aangepaste strategie en de modernste technieken, blijft alles betaalbaar, zonder dat u rekening moet houden met overbodige kosten. 

Zodra CompuX is gestart met zijn onderzoek, krijgt u op regelmatige tijdstippen feedback van deze bevindingen. Informatie-uitwisseling kan zowel mondeling, WhatsApp of schriftelijk in een gedetailleerd verslag.

 

Eindrapport

 

Na beëindiging van het volledige onderzoek van CompuX ontvangt u een gedetailleerd eindrapport met inbegrip van alle overtuigingsstukken en bewijsmateriaal. 

 

Wenst u meer informatie over de werkwijze van CompuX of u wenst ons in te huren voor een privé-detectiveopdracht, dan kan u ons steeds telefonisch of ons via het contactformulier contacteren.